Papillon:

"Sakset fra Canis"

Størrelse -
Aktivitetsbehov -
Pelslengde -
Behov for pelsstell -
Allergivennlighet -

Liten
Stort
Langhåret
Stort
Nei

Generell Omtale:

Rasen ser ut som en klassisk skjødehund med sine dramatiske sommerfuglører, lille størrelse og sin fyldige silkepels. En papillon er en omgjengelig liten pudderkvast på fire ben som må ha pelsstell hver dag.

En del papilloner konkurrerer med gode resultater i lydighet eller agility, men de fleste papilloner er i dag brukt som selskapshunder. (Sveriges første lydighetschampion var en papillon).

Rasen har litt lett for å få løse knesener, men er likevel en relativt frisk hunderase. Den kan være litt for flink til å vokte sin eier, men har generelt et godt gemytt.

Rasestandard:

Opprinnelsesland: Frankrike/Belgia. En papillon er en liten dvergspaniel med lang pels. Den er livlig og elegant, men likevel robust med lette, elegante bevegelser.

Hodet skal være i harmoni med kroppens størrelse med godt markert stopp. Øynene er mørke, ganske store, åpne men ikke utstående og svært uttrykksfulle. Ørene er ganske tynne og faste. De er høyt ansatte med stor øreåpning og bæres ut mot siden og skrått oppover. Utsiden av øret er dekket med lang pels som danner lange hengende frynser.

Forlemmene er rette med fin benstamme. Parallelle sett forfra. Baklemmene er rette sett bakfra med fin benstamme. Potene er ganske lange harepoter med kraftige klør som fortrinnsvis skal være sorte. Fin pels mellom tærne. Bevegelsene til en papillon skal være stolte, frie, ledige og elegante.

Pelsen er rikelig, skinnende, bølgete og uten underull. Den ligger flatt mot kroppen og er meget svakt bølget. Pelsen er kort på hode snute, forsiden av bena og fra haseleddet og ned. Den er middels lang på kroppen, og noe lengre på halsen hvor det dannes en krave. Alle farger på hvit bunn er tillatt. Hvitt skal være dominerende på kropp og ben, og det foretrekkes et mer eller mindre bredt bliss.

Mankehøyde ca. 28 cm.

Andre kommentarer:

En papillon kan lett skades av små barn som behandler hunden for brutalt.
Webdesigner Ruth Losnedahl - www.losnedahl.net ©oprighted 2006